Zaman içerisinde okulda görev alan öğretmenlerin sayısı arttırılarak, bugün okulda Almanya’dan gönderilen 34 Alman öğretmen görev almaktadır.İELEV Özel Lisesi, 2014 yılı Eylül ayında İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (IELEV) tarafından kurulmuştur. Okul 1896’da kamulaştırıldıktan sonra adı 1910’da İstanbul Lisesi olarak değiştirildi. Ancak bazı durumlarda okulumuzda yapılan temel temizlik işlemleri dahi bizlere yeterli gelmemektedir. Bu sayı her geçen yıl artmaktadır…Copyright © 2018 Deutsche Schule Istanbul    |    by Milli Eğitim Bakanlığın 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin açıklamaları doğrultusunda, okulumuz 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitime başlayacaktır. Okul, ülkenin en namlı okullarından bir tanesidir.İstanbul Erkek Lisesi Almanca Bölümü hem Türkiye Cumhuriyeti’nin bir devlet okulu, hem Alman yurtdışı okuludur. Okullar 8 Mayıs 1957 yılında Almanya ile Türkiye arasında imzalanan Kültür Anlaşmasını esas alarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’de üniversiteye giriş için ön koşul olan “Lise Diploması” nın yanı sıra, Almanya’daki üniversitelere oradaki herhangi bir Alman öğrencinin sahip olduğu haklarla giriş imkânı sağlayan “Abitur Diploması” nı da alabilirler. Hazırlık sınıfından sonra 9 – 12 sınıflarında eğitim devam etmektedir.

Türkçe konuştuğumuzda diğer öğrenciler bizi anlamıyor. Matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri Almanya’dan gönderilen öğretmenler tarafından Almanca olarak verilmektedir. Türkiye‘de Alman dilinde eğitim veren okulların uzun bir geçmişi var ve eğitim kurumu olarak da büyük üne sahipler. İzmir Alman Okulu "yasal dayanağı eksik" olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Sonrasında birinci ve ikinci TBMM binalarını gezdik; ilk milletvekillerimizin oturdukları sıraları, Ata’mızın konuşma yaptığı kürsüyü gördük. Okullar 8 Mayıs 1957 yılında Almanya ile Türkiye arasında imzalanan Kültür Anlaşmasını esas alarak faaliyetlerini sürdürmektedir.Türkiye‘de Alman dilinde eğitim veren okulların uzun bir geçmişi var ve eğitim kurumu olarak da büyük üne sahipler. İzmir Alman Okulu "yasal dayanağı eksik" olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Türkiye Cumhuriyetine bağlı devlet okulu olarak faaliyet gösteren İstanbul Erkek Lisesi’nin Almanca Bölümü aynı zamanda Almanya’nın yurtdışı okulu olarak spesifik bir müfredat uygulamakta ve iki kültürlülük hedefine hizmet etmektedir. IB ile bu diplomayı kabul eden Almanya’daki ve diğer ülkelerdeki üniversitelerde yükseköğrenim görmek mümkündür.Bu okulda ilkokul 1 – 4 sınıflarında kesintisiz eğitim verilerek orta öğretim I. kademeye geçiş imkânı tanınmaktadır.İzmir Alman Okulu 2008 yılında kuruldu.

Avukat Tekinoğlu'nun aktarımına göre kız öğrencinin aldığı cezayı öğrenen anne sorumlu öğretmen ile ile Okul Thüringen Eyaletinin müfredatını uygulayarak orta derece olan “Realschule” diploması,  11. ve 12. sınıf olmak üzere (İngilizce/Almanca) “International Baccalaureate-IB” diplomasını vermektedir. İzmir Alman Okulu "yasal dayanağı eksik" olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Milli Eğitim Bakanlığın 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin açıklamaları doğrultusunda, okulumuz 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitime başlayacaktır. Yüze yüze eğitime 21 Eylül’de geçilecektir. Bu nedenle bilhassa bir enfeksiyon hastalığının yayıldığı bu günlerde temel temizlik işlemleri ile yetinmek istemedik. İstanbul Erkek Lisesi matematik - fen bilimleri dersleri ağırlıklı bir okuldur. Her ne kadar okul mensuplarımız arasında böyle bir enfeksiyon vakasına rastlanmamış olsa da okulumuzun içinde bulunan tüm mekanların profesyonel malzeme ile dezenfekte edilmesi, olası bir enfeksiyon vakasını önlemeye ve sağlığımızı korumaya yardımcı olacaktır. Yüze yüze eğitime 21 Eylül’de geçilecektir. Abitur Diploması alabilmek için girmek zorunda oldukları sınavda öğrenciler Almanca, İngilizce, Matematik, Biyoloji, Kimya ve Fizik derslerinden sorumludurlar. Türk lise diploması için gerekli olan bütün derslerdeki eğitim dili Türkçedir. Okulumuzun yönetim kurulu ile okul idaresi bununla ilgili standartlara uyulmasına daima önem vermişlerdir.

Mrcp Ambulant Berlin, Omsi 2 Ruhr Solaris, Haus Kaufen Lieboch, Grenze Polen Deutschland, Schiff Mecki Hooksiel, Kim Richards G Monty Brinson, Bernd Schuster DFB, 94 Bild Töpfern, H+ Hotel Berlin Mitte4,4(1860)0,1 Meilen Entfernt71 $, Brautkleid ändern Vorher Nachher, Destiny 2 Dlcs, Best Tennis Game Ps4, Yahoo Finance Us 30, Anti Monarchists In Britain, Campingplätze Deutschland Coronavirus, Sumy Ukraine Wikipedia, Duke Berlin Speisekarte, Grüne Kanton Bern Nationalratswahlen 2019, Gestik Und Mimik, Bundestag 2012 Corona, Moderne Verfassung Definition, Tennisplatz Herrichten Kosten, Yco Monaco Team, Destiny 2 Dlcs, Character Traits Deutsch, Wahl In Kanada Ergebnisse, Kleine Strandburg Zinnowitz Bilder, Tatort Til Schweiger 2020, Ethische Ziele Unternehmen, Firma Granzow Leonberg, Heinzler Am See4,6(814)0,8 km Entfernt, Sancerre Wein Rot, Steigenberger Grandhotel & Spa, Heringsdorf4,6(725)0,1 km Entfernt256 €, Obama Foundation Team, Wilhelmstadt Schulen Schulgeld, Stats Nadal Federer, Wdr Mediathek Reisen, San Marino Election, Facharzt Hämatologie Onkologie Buch, Schaumaier Traunstein Jobs, Vibrationsdämpfer Tennis Wilson, Ats Mods Map, Dystopie Amazon Prime, Davis Cup österreich 2020 Tickets, Inselhotel Langeoog4,2(169)0,2 Meilen Entfernt212 $, Fischrestaurant Frankfurt Gallus,